Communicatieonderzoek

Het effect van een boodschap in communicatieonderzoek

Communicatieonderzoek richt zich op het analyseren van de impact van 'de boodschap' die via diverse kanalen zoals verpakkingen, advertenties, internet, social media of andere promotiekanalen wordt verspreid. Afhankelijk van uw doelstellingen, kunt u kiezen tussen kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Ontdek hier meer over de methoden en aanpak van communicatieonderzoek.

Specialisten communicatieonderzoek

Voor deskundig advies in communicatieonderzoek, raden wij aan samen te werken met gespecialiseerde bureaus zoals:

– Diversions– Neurensics– Right Marktonderzoek
Doel van communicatieonderzoek

Het primaire doel van communicatieonderzoek is om te bepalen in hoeverre een communicatieboodschap, zoals een advertentie of tv-commercial, effectief de doelgroep bereikt. Dit houdt in het voorleggen van communicatiemiddelen aan respondenten en het interpreteren van hun reacties. Enkele centrale vragen in dit onderzoek kunnen zijn:

  • Hoe groot is het bereik van de boodschap binnen de vastgestelde doelgroep?
  • Wordt de boodschap begrepen en geaccepteerd door de doelgroep?

Hoewel het meten van communicatieboodschappen complex kan zijn, biedt het belangrijke inzichten in de effectiviteit van uw reclame-inspanningen.

Offerte voor communicatieonderzoek

Bent u op zoek naar professioneel communicatieonderzoek? Alles over marktonderzoek helpt u bij het vinden van het juiste marktonderzoekbureau voor uw vraagstuk. Ontvang gratis drie offertes van topbureaus.

Ontvang gratis 3 offertes
Diverse toepassingen van communicatieonderzoek

Communicatieonderzoek omvat een breed scala aan onderzoeken gerelateerd aan communicatie, zoals:

  • Website onderzoek
  • Naamsbekendheidonderzoek
  • Effectmeting van reclamecampagnes
  • Producttesten
Pretest en posttest in communicatieonderzoek

Een belangrijke tweedeling in communicatieonderzoek is de pretest en posttest. Pretests worden uitgevoerd vóór de lancering van een reclamecampagne om concepten te toetsen. Posttests evalueren de effecten van een campagne na de uitvoering, vaak met een voorafgaande nulmeting voor vergelijking.

Kwantitatief en kwalitatief

Afhankelijk van uw doelstellingen en onderzoeksvragen, kan communicatieonderzoek zowel kwantitatief als kwalitatief worden uitgevoerd. Kwantitatieve methoden zijn ideaal voor het meten van het bereik, terwijl kwalitatieve methoden, zoals groepsdiscussies, waardevol zijn voor het verkrijgen van diepgaande inzichten in de percepties van uw doelgroep.

Onze sponsors
Drie offertes?
U zoekt een marktonderzoekbureau? Gebruik onze gratis Offerte Service.
Onze deskundige en ervaren experts vinden drie geschikte marktonderzoekbureaus die met uw onderzoeksvraag aan de slag gaan.
Ontvang gratis 3 offertes
Gebruikers offerte service
Steekproef calculator
Alles over Marktonderzoek heeft voor ueen calculator ontworpen, waarmee ueenvoudig de steekproefgrootte voor uwonderzoek kunt bepalen.
Start de calculator
Topbureaus

Onze professionele partners