Online enquete tools

Inleiding

Online onderzoek is een efficiënte en veelgebruikte methode voor het verzamelen van onderzoeksgegevens. Voor het uitvoeren van een online enquête kan men kiezen uit een breed aanbod aan online enquête tools, variërend van gratis tot betaalde opties. De keuze hangt voornamelijk af van het beschikbare budget en de specifieke behoeften van het onderzoek.

Specialist onderzoekssoftware

Wij adviseren de volgende specialist in onderzoekssoftware:

Informatie gratis online enquête tools

Veel organisaties bieden gratis online tools voor het maken en uitvoeren van enquêtes. Hoewel zo'n gratis tool kostenbesparend kan zijn, kleven er enkele nadelen aan. Het opstellen van vragenlijsten is vaak eenvoudig, maar de functionaliteit kan beperkt zijn, vooral voor enquêtes met complexe routes of diverse vraagtypes.

Een ander nadeel betreft de aanpasbaarheid van de 'look and feel'. Bij de meeste gratis tools is de vormgeving van de uitnodiging en de enquête zelf nauwelijks of niet aan te passen, wat resulteert in een minder professionele uitstraling die niet aansluit bij de huisstijl. Bovendien kunnen in de enquêtes advertenties of banners verschijnen, en kunnen respondenten na afronding naar commerciële websites van sponsoren worden geleid, wat de onafhankelijkheid en professionaliteit van het onderzoek kan ondermijnen.

Op zoek naar een tool voor online onderzoek?
Voor- en nadelen gratis enquête tools
Voordelen:
  • Geen kosten.
  • Gebruiksvriendelijk- en toegankelijkheid.
Nadelen:
  • Beperkte ondersteuning.
  • Advertenties kunnen storen zijn.
  • Minder professionele uitstraling kan de respons beïnvloeden.
Informatie over betaalde online enquête tools

Bij het gebruik van een betaalde enquête tool, of dit nu via huur of aankoop is, kunnen gebruikers vaak een ongelimiteerd aantal enquêtes opstellen en verzenden. Deze tools kunnen intern op een eigen server worden geïnstalleerd of extern via een cloudserver met remote desktop toegang. Een interne installatie is doorgaans kostbaarder.

Betaalde tools bieden aanzienlijke voordelen boven gratis alternatieven, waaronder volledige aanpassing van de lay-out naar elke huisstijl, ondersteuning voor diverse vraagtypes inclusief multimedia-elementen zoals afbeeldingen, video's en geluid. Er is toegang tot professionele ondersteuning en vaak worden er trainingen aangeboden om snel met de software aan de slag te kunnen. Bovendien faciliteren betaalde tools geavanceerdere data-import en -export mogelijkheden, wat de verwerking van respondentgegevens en onderzoeksresultaten vereenvoudigt.

Voor- en nadelen betaalde online enquête tools
Voordelen:
  • Telefonische ondersteuning en trainingen.
  • Trainingen voor het gebruik van de software.
  • Maatwerkoplossingen en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden.
Nadelen:
  • Gebruik van software is prijzig.
Drie offertes?
U zoekt een marktonderzoekbureau? Gebruik onze gratis Offerte Service.
Onze deskundige en ervaren experts vinden drie geschikte marktonderzoekbureaus die met uw onderzoeksvraag aan de slag gaan.
Ontvang gratis 3 offertes
Gebruikers offerte service
Steekproef calculator
Alles over Marktonderzoek heeft voor ueen calculator ontworpen, waarmee ueenvoudig de steekproefgrootte voor uwonderzoek kunt bepalen.
Start de calculator
Topbureaus

Onze professionele partners