Eye tracking

Inzicht in kijkgedrag met Eye Tracking

Eye Tracking is een geavanceerde kwalitatieve onderzoeksmethode die essentiële informatie biedt over hoe gebruikers digitale interfaces zoals websites, webshops, apps, en digitale nieuwsbrieven bekijken en interactie aangaan op diverse apparaten, van desktops en laptops tot smartphones en tablets. Deze techniek wordt ook toegepast in de analyse van printmedia, zoals brochures, posters en tijdschriften, om te begrijpen hoe lezers visuele elementen waarnemen.

Offerte voor Eye Tracking

Wilt u een onderzoek middels Eye Tracking uitvoeren? Alles over marktonderzoek zoekt drie bij uw onderzoeksvraag passende onderzoeksbureaus. Wij brengen u in contact met ‘de Eye Tracking specialisten’.

Ontvang gratis 3 offertes
Twee specialisten Eye Tracking

Wij adviseren de volgende twee specialisten in Eye Tracking:

–  Unravel research
Hoe werkt Eye Tracking?

Eye Tracking analyseert waar en hoe lang een gebruiker naar bepaalde elementen op een pagina kijkt, waardoor het mogelijk is om de gebruikerservaring (UX) van digitale platforms aanzienlijk te verbeteren. Dit wordt bereikt door het vastleggen van oogbewegingen (oogfixaties en saccades), om te zetten in heatmaps en schematische weergaven van het kijkgedrag. Deze methode onthult niet alleen welke delen van een pagina de meeste aandacht trekken, maar ook de navigatiepaden die gebruikers volgen.

De voordelen van Eye Tracking
 • Directe inzichten in gebruikersgedrag: Verkrijg een ongefilterd beeld van hoe gebruikers echt interactie hebben met uw content.
 • Verbeterde website navigatie: Optimaliseer uw site structuur op basis van concrete data over gebruikersinteracties.
 • Ontwerp optimalisatie: Maak geïnformeerde beslissingen over lay-out en ontwerp voor een verbeterde gebruikerservaring.
 • Gratis Eye Tracking analyse: Feng Gui biedt een automatische en gratis service die een snelle analyse van uw webpagina’s mogelijk maakt door menselijk kijkgedrag na te bootsen.
Gratis Eye Tracking

Feng Gui heeft een automatische en gratis webservice die de bewegingen van het menselijk oog nabootst. De dienst van Feng Gui kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld advertenties maar ook voor online videos. Het werkt heel eenvoudig; je maakt een screenshot van je website en die upload je naar Feng Gui. Vervolgens heb je vrij snel (soms binnen een minuut) het resultaat.

Specialisten in Eye Tracking onderzoek

Verschillende bureaus in Nederland zijn gespecialiseerd in Eye Tracking en bieden uitgebreide diensten aan voor een breed scala aan toepassingen:

 • Jungle Minds: Geavanceerde apparatuur voor gedetailleerde analyse van kijkgedrag.
 • Validators: Gericht op het optimaliseren van communicatiemiddelen en mediastrategieën.
 • Motivaction: Combineert eye tracking met schapstudies en kwalitatieve interviews voor inzichten in verpakkingsimpact.
 • De Onderzoeksfabriek: Meet en analyseert online zoek-, kijk-, en klikgedrag om UX te verbeteren.
 • Unravel Neuromarketing Research: Een kerninstrument in neuromarketing onderzoek voor praktische inzichten.
 • OrangeValley: Uitgebreide analyse en verklaring van gebruikersgedrag in een comfortabele omgeving.
 • DiepbiZniZ: Expertise in het visualiseren van onderbewust kijkgedrag en de interpretatie van eye tracking data.

Eye Tracking is een onmisbare tool voor het diepgaand analyseren en verbeteren van digitale en printmedia. Met de juiste specialisten en technologieën kunnen bedrijven hun content, reclame, en gebruikersinterfaces optimaliseren voor een betere engagement en conversie

Drie offertes?
U zoekt een marktonderzoekbureau? Gebruik onze gratis Offerte Service.
Onze deskundige en ervaren experts vinden drie geschikte marktonderzoekbureaus die met uw onderzoeksvraag aan de slag gaan.
Ontvang gratis 3 offertes
Gebruikers offerte service
Steekproef calculator
Alles over Marktonderzoek heeft voor ueen calculator ontworpen, waarmee ueenvoudig de steekproefgrootte voor uwonderzoek kunt bepalen.
Start de calculator
Topbureaus

Onze professionele partners