Onderzoeksmethoden

Kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden

Bij het plannen van een marktonderzoek staat u voor een cruciale keuze: opteren voor kwalitatieve of kwantitatieve onderzoeksmethoden. Deze beslissing hangt sterk af van de specifieke inzichten die uw organisatie beoogt te verkrijgen. Ontdek welke methode het beste aansluit bij uw behoeften en hoe AllesOverMarktonderzoek u verbindt met topmarktonderzoeksbureaus die uw visie kunnen realiseren.

Offerte voor kwantitatief of kwalitatief onderzoek

Bent u op zoek naar een professioneel marktonderzoekbureau voor uw project? Alles over marktonderzoek vindt voor u drie geschikte bureaus die aansluiten bij uw specifieke onderzoeksvraag.

Ontvang gratis 3 offertes
Diepgaand inzicht met kwalitatief onderzoek

Voor gedetailleerde inzichten in de motivaties en meningen van uw doelgroep, biedt kwalitatief onderzoek uitkomst. Deze methode duikt diep in de wensen, ervaringen en behoeften, en maakt gebruik van diverse benaderingen zoals:

Breed perspectief via kwantitatief onderzoek

Wanneer u op zoek bent naar kwantificeerbare data van een grote groep respondenten, is kwantitatief onderzoek de weg te gaan. Deze aanpak biedt:

Kwantitatieve onderzoeksmethoden:
Deskresearch

Deskresearch vormt de basis van marktanalyse voor vele organisaties. Deze methode omvat het verzamelen van reeds bestaande data om inzichten te verkrijgen in specifieke vraagstukken. Bekend als secundaire data-analyse, maakt deskresearch gebruik van gegevens die eerder zijn verzameld door andere entiteiten, besparend op zowel tijd als resources.

Ontdek de kracht van deskresearch
Panelonderzoek

Panelonderzoek is een cruciale strategie voor bedrijven die streven naar diepgaand begrip van consumentengedrag over tijd. Door regelmatig een representatieve groep individuen of bedrijven te ondervragen, biedt panelonderzoek waardevolle longitudinale data. Dit in tegenstelling tot omnibusonderzoek, waarbij elke keer een nieuwe, wisselende steekproef wordt genomen.Verdiep u in de voordelen van panelonderzoek voor uw marktstrategie Meer lezen.

Verdiep u in de voordelen van panelonderzoek voor uw marktstrategie
Marktonderzoek d.m.v. social media

In het digitale tijdperk bieden social media platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube en Flickr ongekende mogelijkheden voor marktonderzoek. Bedrijven kunnen efficiënt doelgroepen bereiken en vragenlijsten verspreiden, wat resulteert in snelle en relevante consumenteninzichten.

Leer hoe u social media kunt inzetten voor effectief marktonderzoek
Net Promoter Score

De Net Promoter Score (NPS) is een gestandaardiseerde methode om klantloyaliteit te meten. Ontwikkeld in 2003, biedt NPS inzicht in de bereidheid van klanten om een bedrijf aan te bevelen. Deze eenvoudige, maar krachtige tool wordt wereldwijd gebruikt door organisaties om hun servicekwaliteit en klanttevredenheid te evalueren.

Ontdek hoe NPS uw klantrelaties kan versterken
Drie offertes?
U zoekt een marktonderzoekbureau? Gebruik onze gratis Offerte Service.
Onze deskundige en ervaren experts vinden drie geschikte marktonderzoekbureaus die met uw onderzoeksvraag aan de slag gaan.
Ontvang gratis 3 offertes
Gebruikers offerte service
Steekproef calculator
Alles over Marktonderzoek heeft voor ueen calculator ontworpen, waarmee ueenvoudig de steekproefgrootte voor uwonderzoek kunt bepalen.
Start de calculator
Topbureaus

Onze professionele partners