Groepsdiscussie

Ga direct naar:

 

 

Groepsdiscussie

Een groepsdiscussie is een kwalitatieve onderzoeksmethode die uitermate geschikt is om diepgaande informatie te verzamelen over een concept, bestaand product of een dienst. Het geeft vergaand inzicht in de mening van de respondenten en achterliggende motivaties en redenen om een product of dienst wel of niet te gebruiken.

 

specialist groepsdiscussiesDrie specialisten groepsdiscussies

Wij adviseren de volgende drie specialisten in groepsdiscussies:
– Ruigrok Netpanel
– Markteffect
– Right Marktonderzoek

 

offerte aanvragenOfferte voor groepsdiscussies

Wilt u groepsdiscussies uitvoeren? Zoekt u een vakkundig en ervaren marktonderzoekbureau? Alles over marktonderzoek zoekt drie bij uw onderzoeksvraag passende onderzoeksbureaus.

Ontvang gratis 3 offertes

 

GroepsdiscussieMethode

Onder leiding van een gespreksleider wordt een aantal geselecteerde personen (meestal 6 tot 10) aangezet tot het voeren van een discussie over een bepaald onderwerp. Daarbij is het de bedoeling dat zij hun mening geven over het onderwerp en op elkaar reageren (interactie). Gedurende de groepsdiscussie zorgt een deskundige en ervaren gespreksleider ervoor dat de discussie voorspoedig verloopt en dat alle aspecten van het door de opdrachtgever voorgelegde onderwerp besproken worden. Om dat te bewerkstelligen wordt er gebruikgemaakt van een gesprekspuntenlijst, deze wordt meestal ontwikkeld door het onderzoeksbureau. De klant levert hier de input voor.  Tijdens een groepsdiscussie kan gebruik worden gemaakt van opdrachten en projectieve technieken. Gemiddeld duurt een groepsdiscussie anderhalf tot twee uur, een langere duur gaat ten koste van de kwaliteit. De respondenten krijgen als dank een vergoeding of cadeau en eventueel ook een reiskostenvergoeding.

Opdrachten

Tijdens een groepsdiscussie kunnen de deelnemers alleen of in groepjes opdrachten uitvoeren. Hierdoor blijven de deelnemers alert en worden ze gestimuleerd om dieper na te denken over het onderwerp van de groepsdiscussie. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld een collage maken, foto’tain’tbekijken, video’tain’tbeoordelen of zelfs een rollenspel uitvoeren. Om de opdracht af te sluiten kunnen de deelnemers het gemaakte of beoordeelde werk met elkaar bespreken waarbij de uitkomsten een uitgangspunt kunnen zijn voor het verdere verloop van de groepsdiscussie.

 

Blog

Wil je meer actualiteiten lezen over marktonderzoek?
Bezoek dan direct ons blog! En lees bijvoorbeeld de volgende blog:

Helpt u ons? Dan helpen wij u!

Door maar 5 vragen in te vullen, helpt u ons om de website te verbeteren
én maakt u kans op een waardebon van €25!